Over mij

 

 

Mijn naam is Tanya Itkina. Ik ben Klinisch Psycholoog, gespecialiseerd in het diagnosticeren  en het  behandelen van complexe psychische problemen. Ik ben bevoegd om psychotherapie toe te passen en ik heb de titel van psychotherapeut.

Naast het werk in mijn eigen praktijk, werk ik sinds 2001 als klinisch psycholoog bij een grote GGZ instelling.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt met mensen met verschillende problemen zoals  angstklachten, stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek. Ook heb ik veel ervaring met psychotrauma, eetproblematiek, autisme  en interculturele problematiek.

Door mijn levenservaring weet ik dat het leven vol zit met teleurstellingen en mogelijkheden. Ik weet dat psychotherapie een krachtig middel is om problemen op te lossen en mogelijkheden in uzelf te ontdekken.

In de loop der jaren heb ik veel respect gekregen voor mensen die de moed kunnen opbrengen om hun diepste angsten in de ogen te kijken, om hun heftige gevoelens te durven verdragen en hun onzekerheden en kwetsbaarheden te accepteren.  Ik heb er bewondering voor dat mensen het vertrouwen in zichzelf en anderen kunnen ontwikkelen. Ik probeer mijn bijdrage als therapeut te leveren door samen het levenspad te bewandelen en mensen te helpen om hun krachten te ontdekken. Dit om tegenslagen en teleurstellingen te verwerken en te leren verdragen. Om op deze manier de angsten te overwinnen.  

Mijn rol is om mensen te helpen nieuwe inzichten te verwerven en daarbij een nieuwe kijk te ontwikkelen. Dit door je eigen lot in eigen hand te nemen. Want dit is wat mensen sterk en gelukkig maakt.